Root Booster

Shampoo!

Shampu rawatan rambut gugur ini dicipta dengan formulasi "deep-cleansing" untuk membantu membersihkan akar rambut dengan berkesan, selain di perkaya dengan bahan-bahan untuk menguatkan akar rambut dan mengurangkan masalah rambut gugur.

Root Booster

Shampoo!

Shampu rawatan rambut gugur ini dicipta dengan formulasi "deep-cleansing" untuk membantu membersihkan akar rambut dengan berkesan, selain di perkaya dengan bahan-bahan untuk menguatkan akar rambut dan mengurangkan masalah rambut gugur.

Kelebihan
Root Booster

Shampoo

Menggunakan Formula
"Deep-Cleansing"

3x lebih berkesan untuk membersihkan rambut daripada minyak dan kotoran berbanding shampu biasa di pasaran.

Menguatkan akar rambut

Mengandungi Ekstrak ginseng untuk menguatkan akar rambut, dan Niacinamide untuk mengurangkan "inflammation" (radang) di bahagian akar rambut.

Menyihat dan Merawat struktur rambut

Mengandungi biotin dan vitamin B-5 (panthenol) yang berfungsi merangsang penghasilan keratin rambut di sambil merawat struktur rambut rosak.

Merawat Kelemumur

Mengandugi bahan anti kelemumur dan anti fungus seperti zinc.

Senarai
Bahan-bahan

Aktif

Acetyl Tetrapeptide-3

Meransang protein "dermal papilla" yang berfungsi menguatkan struktur akar rambut dan folikel. Terbukti berkesan secara saintifik untuk mengurangkan rambut gugur.

Trehalose

Merupakan Anti-Oksidan, dan pelembab. Trehalose mengekalkan kelembapan kulit kepala dan rambut dan mengurangkan kesan penuaan.

Allantoin

Meningkatkan kelembapan dan elastisiti rambut, disamping membantu mengurangkan iritasi/radang di kulit kepala.

Semangi Merah

Semangi merah (red clover) berfungsi untuk menguatkan rambut dengan merawat kulit kepala, mengurangkan kelemumur dan iritasi di kepala

Protin Kacang Soya

Menguatkan struktur rambut, mengembalikan elastisiti rambut, dan membantu membuatkan rambut sihat bersinar.

Ekstrak Bawang Putih

Mengurangkan rambut gugur dan meransang pertumbuhan rambut.

Niacinamide

Meransang peredaran darah di kulit kepala, membantu mempercepatkan penghasilan rambut baru, dan meransang pembinaan keratin rambut.

Ekstrak Ginseng (Panax)

Menambah kuantiti sel dermal di kulit kepala untuk menguatkan folikel dan akar rambut.

Ekstrak "Caviar"

Melembabkan rambut dan kulit kepala, mempunyai fungsi anti penuaan yang dapat membantu kulit kepala kekal sihat.

Biotin

Biotin turut dikenali sebagai vitamin B7. Ia berfungsi meransang penghasilan keratin rambut dan mempercepatkan kadar pertumbuhan folikel rambut.

Panthenol

Merupakan protein yang terhasil daripada vitamin B-5, berfungsi untuk menguatkan rambut, mengekalkan kelembapan rambut, merawat tekstur rambut rosak, mengurangkan rambut beruban dan isu botak.

Propanediol

Melembabkan rambut, mengurangkan iritasi pada kulit kepala, dan meningkatkan keberkesanan Zinc untuk menghilangkan kelemumur.

Senarai
Bahan-bahan

Aktif

Berminat
untuk beli

Produk ini?

Produk hair-care mamasab tidak dijual di laman web ini. Segala pembelian boleh dibuat dengan menghubungi mana-mana ejen Mamasab yang sah.